Alleen met deze absurde cijfers kan Ajax Vrouwen de titel nog afpakken van FC Twente
i

Pro Shots

Alleen met deze absurde cijfers kan Ajax Vrouwen de titel nog afpakken van FC Twente

Bart van der Wijst • 10:52, 20-05-2022

In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen staat vrijdagavond de laatste speelronde op het programma. Eigenlijk zijn alle zaakjes geregeld. Excelsior Vrouwen eindigt als laatste en de titel is voor de dames van FC Twente. Toch? Bijna! Er is nog een ieniemienie kans op een kampioenschap van Ajax Vrouwen. Maar dan moet er wel een heel groot wonder gebeuren.

FC Twente werd vorige week zaterdag officieus kampioen nadat het op eigen veld met 3-0 won van PSV. Ajax won in De Kuip voor een recordaantal toeschouwers met ongeveer dezelfde cijfers van Feyenoord: 4-1. Het gat en doelsaldo bleven daardoor exact hetzelfde als voor speelronde 26.

Wonder van Amsterdam?

Het komt dus een soort van aan op de laatste speelronde. Wil Ajax er met de eerste titel sinds 2018 vandoor gaan dan moet het vanavond gaan scoren. En veel. De Amsterdammers moeten minimaal met 10 doelpunten verschil winnen, in ieder ander geval gaat de titel naar FC Twente. De missie voor de ploeg van trainer Danny Schenkel is duidelijk - en haast onmogelijk.

Toch is er bij Ajax nog een sprankje hoop. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zo lang er een kans is - en die is er - moet je die grijpen", zei trainer Schenkel deze week in de Telegraaf.