Andries Jonker baalt van halve finale Oranje Leeuwinnen tegen Spanje: 'Zwaarst denkbare loting'
i

Pro Shots

Andries Jonker baalt van halve finale Oranje Leeuwinnen tegen Spanje: 'Zwaarst denkbare loting'

Noah Hoogenboezem • 18:45, 11-12-2023 / Laatste Update: 04:48, 06-01-2024

Bondscoach Andries Jonker heeft weer eens niet zijn zin gekregen bij de loting van de Oranje Leeuwinnen. Nederland moet in de halve finale van de Nations League op bezoek bij wereldkampioen Spanje en dat is volgens Jonker de slechtst mogelijke uitkomst. Het was helemaal een pechdag voor de bondscoach, want door vertraging van zijn vlucht miste hij de loting.

Jonker had ruim 3 uur vertraging en kreeg het slechte nieuws te horen toen hij landde in Zwitserland. Blij was hij niet met Spanje als tegenstander: "Dit is de zwaarst denkbare loting", zegt Jonker tegen het AD.

Zware lotingen

Dat is niet voor het eerst, want op het WK kwam Oranje de Verenigde Staten tegen in de groep en in de Nations League speelde het eerder al tegen Engeland: "Je kunt wel stellen dat ik niet op loten zit"

Thuisvoordeel

Bij winst plaatst Oranje zich niet alleen voor de finale van de Nations League, maar ook voor de Olympische Spelen. De bondscoach is dan ook niet blij dat zo'n belangrijke wedstrijd uit gespeeld moet worden: "Als je als UEFA voor één wedstrijd moet kiezen met het oog op de overvolle speelkalender, vind ik dat het duel in een neutraal land onder neutrale omstandigheden gespeeld moet worden."