Andries Jonker haalt Shanice van de Sanden terug bij Oranje Leeuwinnen, Lieke Martens ontbreekt
i

Getty Images

Andries Jonker haalt Shanice van de Sanden terug bij Oranje Leeuwinnen, Lieke Martens ontbreekt

Sjors Tanis • 17:38, 24-08-2022 / Laatste Update: 09:13, 12-12-2023

Shanice van de Sanden keert, nadat ze door bondscoach Mark Parsons was gepasseerd voor het EK, terug in de selectie voor de Oranje Leeuwinnen. Dat blijkt uit de 1e selectie die kersvers bondscoach Andries Jonker heeft samengesteld voor de komende interlandperiode.

Andere nieuwe gezichten ten opzichte van de EK-selectie zijn Kayleigh van Dooren (FC Twente), Kika van Es (PSV), Fenna Kalma (FC Twente) en Lize Kop (Ajax).

Geen Martens

Ontbrekende namen zijn die van Lieke Martens en Sari van Veenendaal. Martens is nog herstellende van de voetblessure die ze opliep op het EK. Van Veenendaal besloot na het EK te stoppen met keepen.

Wanneer spelen de Leeuwinnen?

Nederland moet op 6 september van IJsland winnen om zeker als 1e in de poule te eindigen van de WK-kwalificatie om zo een ticket voor het wereldkampioen te bemachtigen. De nummer 2 van de groep krijgt een herkansing in de play-offs. Het duel met IJsland wordt gespeeld in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. 4 dagen eerder oefenen de Oranje Leeuwinnen nog tegen Schotland in Zwolle.

Check hier de volledige selectie:

📣 𝙏𝙀𝘼𝙈 𝙉𝙀𝙒𝙎 🦁

Bondscoach Andries Jonker heeft 𝟐𝟔 𝐬𝐩𝐞𝐞𝐥𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬 geselecteerd voor het oefenduel tegen Schotland (2/9) en het beslissende WK-kwalificatieduel tegen IJsland (6/9). ⚔️

Zien we jullie daar? 🙌#NEDSCO #NEDISL pic.twitter.com/xgeDqxcgoG

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) August 24, 2022