Andries Jonker na horrorstart in Nations League: 'Er is nog niets verloren'
i

ANP

Andries Jonker na horrorstart in Nations League: 'Er is nog niets verloren'

Bart van der Wijst • 11:54, 23-09-2023 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

De Nederlandse voetbalsters verloren vrijdagavond verrassend met 2-1 op bezoek bij België. Oranje kende daardoor een belabberde start van de Nations League, waarin uiteindelijk tickets zijn te verdienen voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Volgens bondscoach Andries Jonker is alles nog mogelijk.

"Als je denkt dat je zomaar wint van België, dan zie ik dat echt anders. Die middenmoot sluit snel aan en als je dan een keer niet oplet, dan verlies je. Nee, ik heb niet de arrogantie dat ik denk dat we zomaar even winnen van België", zei hij tegenover de NOS.

Alles om voor te spelen

"We hebben onszelf niet geholpen hiermee, maar de Nations League is nog niet verloren. Na 1 wedstrijd op 6 kan dat per definitie niet. En het blijft hetzelfde: het wordt een lastig avondje voor Engeland", vertelde Jonker met het oog op de wedstrijd van dinsdag. Schotland is het andere land in de poule van Oranje.

Wiegman

Aanvoerder Sharida Spitse heeft zin in het weerzien met Sarina Wiegman. "Dat wordt een hele andere wedstrijd. België is met alle respect geen voetballende ploeg. Engeland is dat net als wij wel. Je wilt niet 2 keer achter elkaar verliezen. Zo'n wedstrijd is ook waar je het voor doet. Hopelijk kunnen we De Galgenwaard laten swingen", zei Spitse.