Andries Jonker voor bizarre wedstrijd Oranje Leeuwinnen: 'Er zijn nog wel wat vraagtekens'
i

Pro Shots

Andries Jonker voor bizarre wedstrijd Oranje Leeuwinnen: 'Er zijn nog wel wat vraagtekens'

Noah Hoogenboezem • 18:11, 04-12-2023

Bondscoach Andries Jonker heeft nog een hoop vraagtekens voor de belangrijke Nations League-wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen België. Een aantal speelsters liep in de wedstrijd tegen Engeland een blessure op en het is nog onzeker of zij dinsdag mee kunnen doen tegen de Belgische vrouwen.

Oranje gaf tegen Engeland een 2-0-voorsprong weg en verloor uiteindelijk in blessuretijd met 3-2. Sherida Spitse, Victoria Pelova, Jackie Groenen en Dominique Jansen vielen allemaal geblesseerd uit in die wedstrijd. "Er zijn wel wat vraagtekens, dus ik kan nog niet zeggen of ze fit genoeg zijn om te spelen. Alleen Spitse kan meedoen", zei Jonker tegen de NOS over de blessuregevallen.

Vreemde ontknoping

Oranje heeft net als Engeland 9 punten, maar is koploper door het betere doelsaldo: +4 om +1. Nederland speelt dinsdag tegen België dat 3e staat met 8 punten. Engeland gaat op bezoek bij de Schotse vrouwen, maar dat is een pikante wedstrijd. Schotland speelt nergens meer om en heeft juist baat bij een dikke nederlaag tegen de Engelsen.

Toch is Jonker niet bang voor een grote uitslag bij Schotland - Engeland: "Als je kijkt naar de laatste 10 wedstrijden van Schotland hebben ze alleen een keer van Nederland (5-0) dik verloren. Engeland heeft in de laatste 10 wedstrijd alleen een keer met 6-1 van China gewonnen. Wij rekenen erop dat de Schotten volle bak spelen en dan lijkt het onwaarschijnlijk."