Argentijnse voetbalster met Ronaldo-tattoo overladen met kritiek: 'Stop alsjeblieft!'
i

Getty Images

Argentijnse voetbalster met Ronaldo-tattoo overladen met kritiek: 'Stop alsjeblieft!'

Eimert Pruis • 16:13, 26-07-2023 / Laatste Update: 08:31, 12-12-2023

De Argentijnse aanvalster Yamila Rodriguez speelt op het WK voetbal voor vrouwen met een tattoo van Cristiano Ronaldo op haar been en daardoor laait telkens de bekende discussie op. Ze krijgt zoveel kritiek op haar plaatje dat ze nogmaals benadrukt heeft dat, hoewel CR7 haar idool is, ze ook Lionel Messi waardeert.

De 25-jarige speelster, die ook een tattoo van de Argentijn Diego Maradona op haar linkerdij heeft, zei dat ze op social media kritiek had gekregen vanwege haar Ronaldo-tattoo.

'Dit is niet leuk'

"Stop alsjeblieft. Dit is niet leuk", schrijft ze op Instagram. "Wanneer heb ik gezegd dat ik anti-Messi ben? Ik heb het niet moeilijk vanwege jullie, maar vanwege de nare dingen die zonder genade worden gezegd. Kun je geen idool of een speler hebben die je leuk vindt? Messi is onze geweldige aanvoerder in het nationale team, maar het feit dat ik zeg dat mijn inspiratie en mijn idool CR7 is, betekent niet dat ik Messi haat."

'Wat is het probleem?'

Rodriguez zegt geen probleem te zien in haar Ronaldo-tattoo. De Portugees, die meer dan 800 keer scoorde tijdens zijn loopbaan, is haar grote inspiratiebron. "Wat is het probleem? We zijn niet allemaal verplicht om alleen van de spelers van ons land te houden. Begrijp alsjeblieft dat dit voetbal is en dat iedereen een voorkeur heeft. Het is genoeg, het doet me pijn."

De 26-jarige speelster viel in de WK-wedstrijd tegen Italië in, maar kon de Argentijnen niet aan de overwinning helpen. Het werd 1-0 voor Italië. Vrijdag neemt Argentinië het op tegen Zuid-Afrika.

Lees ook: ‘Mooi’ plaatje: Argentijnse Rodriguez speelt WK met tattoo van Cristiano Ronaldo