Arsenal haalt opgelucht adem: Vivianne Miedema zegt nee tegen topclubs en blijft in Londen
i

Pro Shots / SIPA USA

Arsenal haalt opgelucht adem: Vivianne Miedema zegt nee tegen topclubs en blijft in Londen

Joris Kaper • 13:12, 20-05-2022 / Laatste Update: 17:01, 07-01-2024

Arsenal kan opgelucht ademhalen, want spits Vivianne Miedema heeft laten weten bij te tekenen bij de ploeg uit Londen. En daar is de club erg blij mee, want Miedema stond in de belangstelling van veel topclubs, waaronder FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

De Nederlandse aanvaller voelt zich enorm op haar plek in Londen en zal binnenkort dus bijtekenen bij Arsenal, waar ze sinds 2017 voor speelt. Onlangs werd er zelfs een (tijdelijk) standbeeld van de spits onthuld. Daarvoor was ze actief voor Bayern München en Heerenveen. In Engelang groeide Miedema uit tot sensatie en is daar inmiddels topscorer aller tijden in de Women's Super League. Hetzelfde geldt voor het Nederlands vrouwenelftal, waar ze ook al topscorer aller tijden is.

Reactie Miedema

"Het mooiste aan voetbal vind ik om met een team en met mensen om je heen iets op te bouwen waar je echt bij wil horen", aldus Miedema tegenover het AD. "En ik heb dat gevoel bij Arsenal. Het winnen van titels met deze club betekent veel meer voor mij dan dat ik iets met een andere club zou winnen”, aldus Miedema. Met Arsenal won ze in 2018 de Continental Cup en in 2019 de landstitel. Dit seizoen werd ze met Arsenal 2e achter kampioen Chelsea. Ze scoorde dit seizoen 14 goals.