Arsenal van Vivianne Miedema komt 1 puntje te kort voor landstitel Engeland, Anouk Nouwen kampioen

Pim Huberts • 17:00, 08-05-2022 / Laatste Update: 03:11, 12-12-2023

Flink balen voor Vivianne Miedema! De Nederlandse voetbalster had graag landskampioen willen worden met Arsenal in de Women's Super League, maar moest de vrouwen van Chelsea met 1 puntje aan haar voorbij laten gaan.

Chelsea vs ManUnited

Waar Arsenal nog even moest aanzetten tegen de nummer 6 West Ham United (een overwinning was nodig om Chelsea nog in te kunnen halen), moest Chelsea ook nog maar ff winnen in de kraker tegen de nummer 4 Manchester United (met Jackie Groenen). Miedema won, zonder zelf te scoren, met 2-0, van de stadsgenoot en moest afwachten op het resultaat van Chelsea.

The Blues vieren feest

Die uitslag was al vrij snel duidelijk: Chelsea zou landskampioen worden. In de rust was het nog even schrikken, 'The Blues' kwamen achter met 2-1. In de 2e helft speelden de dames meteen een stuk beter want Samantha Kerr maakte na een minuutje de gelijkmaker waarna de Noorse Guro Reiten voor de voorsprong zorgde. Samantha Kerr schoot Chelsea definitief naar het kampioenschap: 4-2. Nederlands international Anouk Nouwen vierde het feestje ook mee, ze mocht invallen in de 59e minuut.

Chelsea wordt voor de 4e keer kampioen van Engeland.