Auw! Oranje Leeuwinnen staan nog bovenaan dit EK-lijstje
i

Getty Images

Auw! Oranje Leeuwinnen staan nog bovenaan dit EK-lijstje

Marcel Roes • 15:49, 28-07-2022 / Laatste Update: 06:02, 12-12-2023

De Oranje Leeuwinnen moesten afscheid nemen van de EK-trofee toen ze in de kwartfinale verloren van Frankrijk. Moet je toch een lichtpuntje noemen bij Nederland, dan toch wel Daphne van Domselaar.

De 22-jarige keeper van FC Twente kreeg een kans vanwege de blessure van Sari van Veenendaal en maakt na een prima toernooi goede kans om de vaste doelvrouw van Oranje te worden.

Reddingen

Ze kreeg, dat moet er bij worden gezegd, ook enorm veel gelegenheden om te schitteren. Ook nu het EK bijna klaar is (de finale gaat tussen Engeland en Duitsland) staat Nederland bovenaan het lijstje qua aantal reddingen. Autjs, daar wil je niet de nummer 1 zijn.

Van Domselaar maakte 23 reddingen, de Belgische vrouwen 21, IJsland en Finland 17. Engeland maar 10 en Duitsland 7, dus dikke kans dat Oranje 1e blijft.

Tackles

Ook in het lijstje met aantal tackles is Oranje nog de koploper, met 70 stuks. Engeland en Duitsland staan op 68 en gaan daar dus nog langs. Maar wel veelzeggend dat Oranje zo vaak een tackle moest uitdelen: Nederland zat constant in de verdrukking.