Beerensteyn en Leeuwinnen-wissels trainen met mutsen tijdens zware hagelbuien
i

Getty Images

Beerensteyn en Leeuwinnen-wissels trainen met mutsen tijdens zware hagelbuien

Eimert Pruis • 09:35, 02-08-2023 / Laatste Update: 04:08, 08-01-2024

De wissels van Oranje hebben de ochtend na de wedstrijd tegen Vietnam (7-0) voor het laatst in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin getraind. Ook de tegen Vietnam afwezige Lineth Beerensteyn trainde mee. De speelsters liepen met mutsen op en handschoenen aan op het veld waar op dat moment zware regen- en hagelbuien overheen trokken.

Verder waren 'wingback' Victoria Pelova en keepster Daphne van Domselaar, die in de laatste groepswedstrijd wel in de basis stonden, aanwezig.

Andere basisspeelsters in het krachthonk

De overige basisspeelsters trainden volgens een KNVB-woordvoerster in de gym. Aanvalster Beerensteyn, die dinsdag zelfs nog niet op de bank zat, stond woensdag wel op het veld waar de gevoelstemperatuur net boven het vriespunt lag. Zij heeft het krachthonk al genoeg gezien.

Omheining weg

Oranje week voor de training uit naar een voetbalveld op een atletiekbaan nadat de omheining van het nabijgelegen trainingsveld waar vorige week nog op getraind werd door de harde windstoten was omgewaaid.

Nog 1 keer trainen op cricketveld

Oranje vliegt woensdag voor de laatste keer naar basiskamp Tauranga, waar het donderdag nog 1 keer traint op het cricketveld met de "knetterharde" plaat in het midden. Vrijdag vliegen de Nederlanders naar Sydney, waar zij zondag om 4.00 uur (Nederlandse tijd) de nummer 2 van groep G treffen. Later woensdag wordt duidelijk wie de tegenstander wordt, hoogstwaarschijnlijk wordt het Zuid-Afrika of Italië.