Beerensteyn over stoere praat van uitgeschakeld Amerika: 'Wat ik dacht? Doei!'

Trevor Wagener • 09:41, 10-08-2023 / Laatste Update: 04:44, 12-12-2023

Oranje-aanvalster Lineth Beerensteyn heeft een lange neus getrokken naar de speelsters van de Verenigde Staten. De regerend wereldkampioen en nummer 1 van de wereld werd na penalty’s uitgeschakeld door Zweden in de achtste finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

"Wat ik dacht toen ik zag dat ze eruit lagen? 'Yes! Doei Amerika!'", zo zei Beerensteyn op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale van vrijdag (3.00 uur Nederlandse tijd) tegen Spanje.

Meerdere aanwezige Spaanse journalisten giechelden massaal toen ze in de persruimte van het Sky Stadium in Wellington de vertaling van Beerensteyns antwoord op hun oor kregen. Ja, ze hadden het goed gehoord. Beerensteyn liet nog even duidelijk weten dat de speelsters van de Verenigde Staten voortaan beter óp het veld van zich moesten laten spreken.

Zie ook: deze topscheidsrechter fluit WK-kwartfinale Oranje Leeuwinnen vs Spanje

'All i ever hear from you is blah blah blah'

"Ze hadden zo'n grote mond, ze spraken al over de finale. Maar... je moet het eerst in de wedstrijd laten zien vóórdat je zulke praatjes hebt." En dus is zo'n early exit van 'Team USA' allesbehalve erg, ging de Juventina realistisch verder.

"Voor mij is het een opluchting dat ze eruit liggen en ze zullen hun lesje wel geleerd hebben", aldus Beerensteyn. "Maar ik wil ook zeker niet beledigend overkomen, want heb nog steeds veel respect voor ze", voegde ze daar nog wel aan toe.

Het is nog maar de vraag of verdedigster Merel van Dongen in actie kan komen. Ze is geblesseerd en skipte de laatste training voor het duel met het voor haar zo speciale Spanje. De speelster van Atlético Madrid blijft wel bij de Leeuwinnen omdat ze mogelijk en hopelijk later dit WK nog in actie kan komen.

Beerensteyn weer fit

Uitblinker Esmee Brugts startte om onbekende redenen later aan de generale repetitie. Een KNVB-woordvoerder zei dat het niet om fysieke klachten ging. Beerensteyn verzekerde weer helemaal fit te zijn: ze liep in groepsduel 1 tegen Portugal een enkelblessure op en maakte tegen Zuid-Afrika haar rentree. In plaats van een uitlooptraining mee te doen, gaf ze haar gewricht rust en fietste Beerensteyn de training als het ware uit.

Hoewel Spanje eerder in het toernooi nog met 4-0 klop kreeg van Japan, moet het Oranjelegioen volgens Beerensteyn niet denken dat eenzelfde resultaat voor de hand ligt. "Wij zijn Nederland, geen Japan en moeten gewoon ons spel spelen. Het wordt interessant, maar ook zwaar want Spanje heeft speciale kwaliteiten."