Blessure Stefanie van der Gragt smetje op gelijkspel Oranje: 'Zij is van een ander niveau'
i

Getty Images

Blessure Stefanie van der Gragt smetje op gelijkspel Oranje: 'Zij is van een ander niveau'

Bart van der Wijst • 09:31, 27-07-2023 / Laatste Update: 09:58, 12-12-2023

Nederland speelde afgelopen nacht knap met 1-1 gelijk tegen wereldkampioen de Verenigde Staten. Dus kunnen de Leeuwinnen bijna een ticket voor de achtste finales op het WK boeken. Wel zijn er zorgen over verdedigster Stefanie van der Gragt, die tijdens het duel uitviel.

"Aniek Nouwen heeft het prima gedaan, maar Stefanie van der Gragt is van een ander niveau", reageerde bondscoach Andries Jonker tegenover het AD. "Zij is onze rots in de branding dus daar maak ik me er wel zorgen om, ja. Aniek deed het oké, maar er zit wel een verschil tussen Aniek en Stefanie."

Tegengoal

Van de Gragt moest het duel in de rust staken nadat ze een kopduel uitvocht met VS-captain Lindsay Horan. Jonker: "Ik weet het niet precies. De dokter kwam in de kleedkamer en fluisterde in dat ik moest wisselen. Punt. Dan ga ik niet op z’n Nederlands daarover discussiëren, want dat is een topdokter."

Van der Gragt ontbrak dan ook toen diezelfde Horan uit een hoekschop de 1-1 maakte. Jonker zag zijn pupil na afloop nog niet. "Stefanie is al naar het hotel dus ik heb daar nog niet gezien."

Nieuw blessuregeval

Van der Gragt is de 2e Leeuwin in de lappenmand na Lineth Beerensteyn, die tegen Portugal uitviel. Jonker: "We moeten het nog zien, maar de hoop voor een terugkeer in het toernooi is voor Lineth nog steeds steeds niet verdwenen."