🎥 | Bondscoach Noord-Ierse voetbalsters: 'Vrouwen krijgen sneller meerdere tegengoals omdat zij emotioneler zijn'

Joris Kaper • 17:03, 13-04-2022 / Laatste Update: 05:08, 08-01-2024

De bondscoach van het Noord-Ierse vrouwenelftal, Kenny Shiels, ligt onder vuur na controversiële uitspraken over de emoties van vrouwen. Zijn elftal verloor dinsdag van de Engelse vrouwen met 5-0 in een WK-kwalificatiewedstrijd, maar na afloop had iedereen het over iets anders.

Het elftal van Shiels kreeg in de 2e helft in een half uur 4 goals tegen, maar Shiels had daar een verklaring voor: "Vrouwen krijgen sneller meerdere goals achter elkaar tegen omdat zij emotioneler zijn". De 65-jarige coach zei dat hij dat patroon zag in het hele vrouwenvoetbal: "Na een tegengoal volgt er vaak heel snel een 2e."

Emotionele balans

Volgens de coach is dat de reden waarom zijn elftal het na de 1e tegengoal wat rustiger aan deed: "Dat was om hen wat tijd te geven en de emotionele balans te herstellen. Dat is namelijk een big issue. Niet alleen bij ons, maar in elk land."

Het kwam de Noord-Ierse coach daarna op flinke kritiek te staan, van onder meer oud-international Ian Wright. Sommige mensen roepen zelfs om zijn aftreden. Wordt vervolgd?