Bondscoach Oranje Leeuwinnen Mark Parsons na zware nederlaag : 'Ik had slimmer moeten zijn'
i

Pro Shots / ProSportsImages

Bondscoach Oranje Leeuwinnen Mark Parsons na zware nederlaag : 'Ik had slimmer moeten zijn'

Joris Kaper • 10:42, 25-06-2022 / Laatste Update: 06:00, 12-12-2023

Bondscoach Mark Parsons van de Oranje Leeuwinnen is schuldbewust en voelt zich verantwoordelijk voor de keiharde 5-1 nederlaag in de oefeninterland tegen Engeland. "Dit is een groot leermoment voor ons", aldus Parsons tegen de NOS. "Ik had de speelsters kunnen helpen door andere keuzes te maken. De ruimtes werden te groot en dat komt door mij. Ik had slimmer moeten zijn op dat moment."

Parsons zag in het 1e uur goede dingen van de Leeuwinnen. "Als we na een uur zouden stoppen zouden we weggaan met een positief gevoel. Maar het eindigde daar niet en het werd een heel zware avond voor ons." Engeland scoorde in de slotfase namelijk nog 3 keer en won daardoor ruim.

Gemiste penalty

Ook miste aanvoerder Sherida Spitse in de 52e minuut nog een strafschop. "Na die gemiste penalty werd het lastig en een fysieke uitdaging." Parsons wees er wel op dat de Engelse speelsters al langer in training zijn voor het EK dan Nederland.

WK-kwalificatie

De Oranje Leeuwinnen moeten de wedstrijd maar snel vergeten, want dinsdag wacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus. Daarna oefent Nederland nog tegen Finland en dan moeten ze klaar zijn voor het EK. Parsons: "We nemen nu de tijd om te kijken wat onze volgende stap moet zijn. Want de belangrijke wedstrijd tegen Belarus komt eraan."

"We zijn nog in opbouw en zullen ook niet het beste team zijn aan het begin van het EK, maar we moeten wel goed genoeg zijn om een resultaat tegen Zweden neer te zetten. We hebben de wedstrijden tegen Belarus en Finland nodig om daar te komen."

EK

Op het EK, dat 6 juli begint, speelt Oranje tegen Zweden (9 juli), Portugal (13 juli) en Zwitserland (17 juli) in de groepsfase.