Bondscoach Sarina Wiegman is ‘ready to go’, maar heeft negatieve test nodig: 'Ik moet wachten'
i

Getty Images

Bondscoach Sarina Wiegman is ‘ready to go’, maar heeft negatieve test nodig: 'Ik moet wachten'

Sjors Tanis • 16:28, 19-07-2022 / Laatste Update: 10:49, 12-12-2023

Als het aan Sarina Wiegman ligt, zit ze woensdag tijdens de EK-kwartfinale tegen Spanje weer op de bank. De Nederlandse bondscoach van de Engelse ploeg heeft daarvoor echter wel een negatieve coronatest nodig. 

"Ik voel me goed, ready to go", sprak ze volgens het Algemeen Dagblad in de aanloop naar het duel in Brighton. "Maar ik moet wachten."

Rekening mee gehouden

Wiegman miste het laatste groepsduel afgelopen vrijdag tegen Noord-Ierland nadat ze positief had getest op Covid-19. Haar speelsters, de favoriet op het EK in eigen land, wonnen die wedstrijd met 5-0. Wiegman volgt de training van haar speelsters op afstand en stond dinsdag via een zoomverbinding voor het eerst de pers weer te woord.

"We weten: als ik er niet bij kan zijn, ben ik er op een andere manier", aldus Wiegman. "Ik stond tegen Noord-Ierland de hele tijd in contact met de technische staf, als het nodig is doen we dat morgen weer zo. De laatste 3 jaar hebben we geleerd om op verschillende manieren efficiënt te zijn. Natuurlijk ben je er liever live bij, maar dat gaat niet. Dit is niet mijn ergste nachtmerrie, dit is gewoon een situatie waarmee we moeten dealen en waar we maanden geleden al over nagedacht hebben."

Reservekeepster positief

Behalve Wiegman heeft ook reservekeepster Hannah Hampton positief getest op het coronavirus. De keepster wordt gemonitord ‘met als doel haar zo snel mogelijk terug in de selectie te kunnen brengen’, meldt de Engelse ploeg. Hampton was in alle groepsduels reserve.