Chaos: 5 speelsters Surinaams voetbalelftal zonder tickets achtergelaten op vliegveld
i

ANP

Chaos: 5 speelsters Surinaams voetbalelftal zonder tickets achtergelaten op vliegveld

Joris Kaper • 18:03, 13-04-2022 / Laatste Update: 00:16, 08-01-2024

Het zal je maar gebeuren: zonder geld en tickets achtergelaten worden op een vliegveld. Vorige week overkwam dat 5 speelsters van het Surinaamse vrouwenelftal.

Na een uitwedstrijd in Puerto Rico in het kader van het Woman Concacaf toernooi (2-0 verlies) werd begonnen aan de terugreis vanaf het vliegveld in San Juan, maar blijkbaar had de Surinaamse voetbalbond de zaakjes niet op orde. Voor een 5-tal speelsters ontbraken tickets voor de terugreis en dus werden zij 'gewoon' achtergelaten op het vliegveld door de teammanager, die de tickets had moeten regelen.

Voetbalsters PEC Zwolle en Excelsior ook achtergelaten

De teammanager stapte zelf wel doodleuk in het vliegtuig naar zijn huis in Miami, terwijl de 5 voetbalsters zelf mochten uitzoeken hoe zij terug moesten reizen. Onder de speelsters bevonden zich ook Amy Banarsie (PEC Zwolle) en Ravalcheny van Ommeren (Excelsior).

Speelsters zijn het zat

Het was niet het enige dat niet goed was geregeld bij het team en de speelsters zijn het dan ook zat. Zo waren er ook geen fysiotherapeut en keeperstrainer mee naar de wedstrijd in Puerto Rico wegens geldgebrek.

De selectie heeft inmiddels in een statement laten weten niet langer te zullen spelen zolang John Krishnadath voorzitter van de Surinaamse bond is: "Ons werk wordt onmogelijk gemaakt door gebrek aan leiding, materiaal en de juiste mankracht. De manier waarop er al jaren wordt omgegaan met dit team, kan zo echt NIET verder!"

De 5 speelsters zijn uiteindelijk met hulp van anderen alsnog naar Suriname gereisd.

Check hier het nieuwsbericht over de misstanden: