Coach van Ajax Vrouwen na dit seizoen weg: 'Zag ik eerlijk gezegd niet aankomen'
i

Pro Shots

Coach van Ajax Vrouwen na dit seizoen weg: 'Zag ik eerlijk gezegd niet aankomen'

Brian Vesseur • 11:49, 10-01-2024 / Laatste Update: 12:07, 15-01-2024

Ajax heeft besloten het aflopende contract van Suzanne Bakker niet te verlengen. Bakker is de trainster van de Ajax Vrouwen. De formatie staat momenteel verrassend bovenaan in de groepsfase van de Champions League, met tegenstanders als Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma. In de Eredivisie Vrouwen staat Ajax tweede achter FC Twente.

Bakker - die in haar eerste seizoen kampioen werd van Nederland - was verbaasd over de beslissing van Ajax. Op de site van Ajax reageert ze: "Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen en het zelf uiteraard graag anders gezien. Echter kan ik, tot nu toe, zeker terugkijken op een fantastische periode als hoofdtrainer waarin ik zeer trots ben op de behaalde resultaten. Uiteraard blijf ik samen met het team er alles aan doen om dit seizoen succesvol af te sluiten."

Reactie van Ajax

Bakker is al sinds 2018 in dienst bij Ajax en sinds 2022 als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Oud-voetbalster Daphne Koster, nu werkzaam bij Ajax, reageert ook op haar vertrek: "Ik hoop dat het harde werk van haar en het team nog wordt beloond met verder vervolg in Europa en prijzen in eigen land."

Oefenwedstrijd

Afgelopen zondag oefenden de Ajax Vrouwen tegen de onder 16 van Hollandia. De tienerjongens wonnen met 5-2.