Sjors Tanis • 19:44, 29-03-2022 / Laatste Update: 14:32, 08-01-2024

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn definitieve selectie voor de interlandperiode van april bekendgemaakt. Olympique Lyon-middenvelder Damaris Egurrola (22) sluit zich voor het eerst aan bij de Leeuwinnen. Check hierboven de complete selectie van de Oranje Leeuwinnen.

Met een Nederlandse moeder, een Spaanse vader maar ook een Amerikaans paspoort had Egurrola de keuze tussen 3 landenteams. 

Veelzijdig

Parsons: "We zijn al een aantal maanden met Damaris in gesprek en we zijn enorm blij dat ze zich nu definitief aan kan sluiten bij de Leeuwinnen. Bij Lyon is Damaris controlerende middenvelder, maar ze kan op meerdere posities uit de voeten. Een groot talent en een hele mooie toevoeging aan het team.”

Ten opzichte van de selectie van februari zijn Dominique Jansen, Jill Roord en Lynn Wilms (allen VFL Wolfsburg) weer terug bij de selectie. Door coronaprotocollen speelden zij niet op het ‘Tournoi de France’.

Check hier de volledige selectie van de Oranje Leeuwinnen:

(tekst gaat verder onder de tweet)

Tegen wie spelen de Leeuwinnen?

De Oranje Leeuwinnen spelen begin april 2 thuiswedstrijden. Vrijdag 8 april (20.45 uur) wacht het WK-kwalificatieduel met Cyprus in het stadion van FC Groningen en een paar dagen later, op dinsdag 12 april om (18.45 uur) spelen de Leeuwinnen een oefeninterland tegen Zuid-Afrika in het stadion van ADO Den Haag.

Nederland maakt in groep C met IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus uit, wie zich rechtstreeks plaatst voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023.

Check hier wat bondscoach Parsons zei over Egurrola: