Daniëlle van de Donk schaamt zich voor badmuts: 'Dat wilde ik écht niet'

Bart van der Wijst • 11:00, 27-07-2023 / Laatste Update: 02:45, 12-12-2023

Daniëlle van de Donk eindigde de clash met de VS (1-1) op het WK met een badmuts. De speelster van Oranje had een hoofdwond en dus moest het rubberen voorwerp op haar hoofd. Met tegenzin, zo zei ze later bij ESPN. "Is dit de laatste, waar ik belachelijk word gemaakt?", grapte ze tegenover verslaggever Fresia Cousiño Arias.

"Het bloed enorm, dus de badmuts kan er niet af. Helaas", reageerde Van de Donk, waarmee het overigens prima ging. "Toen het medische team kwam, hoorde ik: 'badmuts, badmuts'. Maar dat wilde ik écht niet, alleen het moest. Anders mocht ik niet meer door."

Waterpolosters

Een paar duizend kilometer verderop behaalden de Oranje waterpolosters de finale van het WK. Dat was ook Van de Donk niet ontgaan. "Nog iemand nodig? Want jullie zitten in de finale!", zei ze lachend. "Ik kan alleen niet zo goed zwemmen, denk ik."

Tevreden

De middenvelder van Olympique Lyon blikte met een tevreden gevoel terug op het gelijkspel tegen de wereldkampioen. "Dat was echt het voetbal dat we willen laten zien en ging gewoon echt lekker", zei Van de Donk tegenover het AD over de eerste 45 minuten.

Na de pauze was het tegenhouden voor Oranje. "Amerika deed het heel goed in de tweede helft, en dan is er nog Rose Lavelle die erin komt. De ervaring van de grotere speelsters van de Verenigde Staten staan dan op en die laten dan even zien hoe goed ze wel niet zijn."