Daniëlle van de Donk verklapt droomaffiche op WK: 'Wát een finale zou dat zijn'
i

AFP

Daniëlle van de Donk verklapt droomaffiche op WK: 'Wát een finale zou dat zijn'

Bart van der Wijst • 00:18, 04-08-2023 / Laatste Update: 00:27, 12-12-2023

Daniëlle van de Donk maakt zich op voor de achtste finales van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje werd groepswinnaar door Vietnam met 7-0 te verslaan. Daardoor stuit het in de volgende ronde op het verrassende Zuid-Afrika. Toch droomt Van de Donk stiekem al van de finale, want daarin kan ze haar vriendin treffen.

"Ik hoop dat ze het goed doet", zegt Van de Donk tegenover het Algemeen Dagblad over de Australische Ellie Carpenter. "Ze is net terug na een kruisbandblessure en ik weet hoe hard ze ervoor getraind heeft. Het is ook hun thuis-WK en het is heel bijzonder om te zien hoe ze daarmee omgaan."

Droomfinale

De zaterdag jarige Van de Donk hoopt ooit spelersvrouw te worden van Carpenter, die 9 jaar jonger is. "Ik denk dat zij langer blijft voetballen, ja. Dus ik denk nu: wherever she goes, I go. Daar zijn we allebei heel makkelijk in. Australië? Ja, ook goed. Ze komt uit de buurt van Sydney, echt van zo’n boerderij. Ze weet hoe ze slangen moet vermoorden, dus dat is top."

Vooralsnog blijft Van de Donk nog wel even voetballen. Ze voetbalt samen met Carpenter bij Olympique Lyon. En wie weet komt er wel een finale tussen Oranje en Australië. "Dan gaan we elkaar niet uit de weg hoor", verzekert de middenvelder van Oranje. "Wát een finale zou dat zijn, ik teken ervoor. Dan gaat ze erop.... of ik, natuurlijk."