Dit is hoe Oranje Leeuwinnen een ticket voor Olympische Spelen kunnen pakken
i

ANP

Dit is hoe Oranje Leeuwinnen een ticket voor Olympische Spelen kunnen pakken

Yvo van Dorst • 14:30, 06-12-2023 / Laatste Update: 05:07, 07-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben een olympische droom. Ze toeterden bondscoach Andries Jonker in het oor: we willen meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs! Stap 1 is inmiddels gezet: de groepsfase van de Nations League overleven.

Nederland liet in de groep Engeland, België en Schotland achter zich. Dat is nog niet genoeg. Nu komt de Final Four van de Nations League eraan.

Hoe plaatsen de Oranje Leeuwinnen zich voor de Olympische Spelen?

Bij de Final Four van de Nations League worden begin 2024 2 olympische tickets verdeeld. De 4 deelnemers zijn wereldkampioen Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Frankrijk

Als Frankrijk in de halve finale wordt uitgeschakeld, dan moet Oranje de finale halen. Eén van de deelnemers aan de Final Four vist dus achter het net.

Finaleronde Nations League

De finaleronde van de Nations League vindt plaats tussen 21 en 28 februari. Maandag 11 december 2023 wordt een spannende dag voor de Oranje Leeuwinnen, want dan zal een loting aanwijzen aan welke tegenstander ze worden gekoppeld in de halve finale.

Ook wordt er geloot welke landen het thuisvoordeel hebben in de halve eindstrijd en vervolgens in een eventuele finale of in de strijd om de derde plaats.