Dit zijn de speelsters waar je op moet letten bij de EK-finale tussen Engeland en Duitsland
i

Getty Images

Dit zijn de speelsters waar je op moet letten bij de EK-finale tussen Engeland en Duitsland

Eimert Pruis • 15:44, 31-07-2022 / Laatste Update: 07:10, 12-12-2023

Zondagavond om 18.00 uur begint op Wembley de finale van het EK vrouwenvoetbal tussen Engeland en Duitsland. De vermoedelijke opstellingen zijn bekend. Wie zijn de speelsters waar je op moet letten? We hebben enkele blikvangers op een rijtje gezet.

Lees ook: Zo kijk je naar de droomfinale op het EK tussen Engeland en Duitsland

Beth Mead

We beginnen bij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman en wel met Beth Mead. De ex van Leeuwin Daniëlle van de Donk is on fire dit EK. Ze heeft er al 6 in liggen en is op weg om topscorer te worden. Dan moet ze wel afrekenen met Alexandra Popp (ook 6 doelpunten), die bij tegenstander Duitsland in de spits staat. Daarnaast gaf Mead ook nog eens 5 assists, wat een speelster!

Lucy Bronze

Rechtsback Lucy Bronze wordt gezien als een van de beste voetbalsters ter wereld. De 30-jarige Engelse sluit komend seizoen aan bij FC Barcelona en speelde al voor alle topclubs bij de vrouwen. Ze werd al uitgeroepen tot beste speelster van Europa en de wereld en was ook 2 keer de beste van het jaar in Engeland.

Ellen White

Mead scoort dan wel het meeste, Ellen White staat bij Wiegman in de spits. De 33-jarige speelster van Manchester City is kopsterk en werkt hard. Toch is ze met 2 doelpunten niet de echte spits, die je misschien zou verwachten bij een topteam als Engeland.

Alessia Russo

Gaat Wiegman eindelijk Alessia Russo in de basis posteren? De 23-jarige aanvallende middenveldster scoorde al 4 keer, maar is niet verzekerd van een basisplek. Tegen Zweden was ze nog verantwoordelijk voor een wereldgoal met de hak. Krijgt Russo van Manchester United dan eindelijk tegen Duitsland dat plekje bij de eerste 11?

Alexandra Popp

De doelpunten bij Duitsland komen van Alexandra Popp. Zij of Beth Mead wordt waarschijnlijk de topscorer van dit EK. Ze scoorde 6 doelpunten en was in alle EK-wedstrijden verantwoordelijk voor een goal. In de halve finale rekende ze met 2 treffers persoonlijk af met Frankrijk. De kopsterke Popp lijkt de grote uitblinker te gaan worden in de EK-finale.

Lina Magull

Duitsland moet het verder hebben van het collectief en dat doen ze geweldig. Ze spelen soms de tegenstander helemaal dol. Lina Magull is een van de technische speelster. De aanvallende middenveldster scoorde al 2 keer dit EK, maar is vooral een vrouw van de passjes.

Svenja Huth

Svenja Huth is een ervaren middenveldster die ook goed kan passen. Zo gaf ze ook al 2 assists dit EK. Zij springt er ook nog bovenuit, maar zoals gezegd is Duitsland van het team. En dat team is hard op weg om Europees kampioen te worden, of gaan Wiegmans Lionesses voor eigen publiek voor een mooie stunt zorgen?