Domper voor Aniek Nouwen: Chelsea-verdedigster scheurt voorste kruisband bij Jong Oranje
i

PRO SHOTS / Remko Kool

Domper voor Aniek Nouwen: Chelsea-verdedigster scheurt voorste kruisband bij Jong Oranje

Bart van der Wijst • 15:02, 07-12-2023 / Laatste Update: 12:35, 08-01-2024

Aniek Nouwen ligt er een hele poos uit met een knieblessure. Haar club Chelsea meldt dat de verdedigster haar voorste kruisband gescheurd heeft. Nouwen liep die blessure op bij Jong Oranje, waar ze speelde omdat ze niet was opgeroepen voor de Leeuwinnen.

De 24-jarige Nouwen gaat in Londen werken aan haar herstel.

Jong Oranje

Nouwen kwam afgelopen zomer met Oranje uit op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Bondscoach Andries Jonker riep haar niet op voor de afgelopen interlandperiode, waarin Nederland zich op wonderbaarlijke wijze plaatste voor de Final Four van de Nations League. Nouwen besloot met Jong Oranje op pad te gaan, maar dat pakte slecht uit. Tegen Jong Schotland scheurde ze afgelopen vrijdag na 18 minuten haar kruisband.

Nouwen debuteerde in 2019 voor het Nederlands elftal. De teller staat momenteel op 43 interlands.

Regent knieblessures

Nouwen is de volgende in het rijtje met speelsters die een kruisbandsblessure opliepen. Eerder gebeurde dat Vivianne Miedema en haar partner en Arsenal-ploeggenoot Beth Mead al. Bij Arsenal hadden ze sowieso pech, want ook Laura Wienroither en Leah Williamson raakten zwaar geblesseerd aan de knie. Hetzelfde overkwam Marie-Antoinette Katoto (PSG), Catarina Macario (Lyon) Alexia Putellas (Barcelona). En dit seizoen ging het opnieuw mis met Feyenoord-speelster Kirsten van de Westeringh.