En dat is 3! Sarina Wiegman opnieuw Coach van het Jaar bij de UEFA
i

Getty Images

En dat is 3! Sarina Wiegman opnieuw Coach van het Jaar bij de UEFA

Bart van der Wijst • 21:09, 25-08-2022 / Laatste Update: 01:58, 08-01-2024

Sarina Wiegman is opnieuw de beste coach uit Europa. De bondscoach van Engeland, dat in juli het EK in eigen land won, viel op het UEFA-gala voor de 3e keer in haar carrière in de prijzen. De ontbrekende Wiegman werd uitgeroepen tot Vrouwelijke Coach van het Jaar.

Wiegman ontbrak vanwege familieomstandigheden. Via een videoboodschap sprak ze de mensen in de zaal toe. "Sorry dat ik er niet bij kan zijn, maar ik voel me zeer vereerd met deze award. Bedankt voor het stemmen. Deze award is voor iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het Engelse vrouwenvoetbal."

En dat is 3!

Wiegman won de prijs ook bij de FIFA in 2017 na het gewonnen EK met de Leeuwinnen en in 2020. In 2019 bereikte ze met Nederland de finale van het WK, maar dat jaar eindigde ze in de FIFA-verkiezing als 2e. Sinds kort doet de UEFA ook de verkiezing van Vrouwelijke Coach van het Jaar.  Dit jaar was Wiegman met Engeland de beste op het EK in eigen land. In de finale werd Duitsland na verlenging met 2-1 verslagen.

Wiegman versloeg Martina Voss-Tecklenburg donderdagavond na de loting van de Champions League opnieuw. De Nederlandse won voor de Duitse bondscoach en Sonia Bompastor van Olympique Lyon de prijs.

🥇 "I'm very honoured and humbled. This award is for everyone involved with the England team…"

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @Lionesses coach Sarina Wiegman sends this message after winning the UEFA Women's Coach of the Year award.#UEFAawards pic.twitter.com/qjvHze3wKg

— UEFA (@UEFA) August 25, 2022

Bij de heren won Carlo Ancelotti de prijs, die met Real Madrid opnieuw de Champions League won.