Esmee Brugts over 2 wereldgoals: 'Schieten zoals Lieke Martens altijd deed’
i

Getty Images

Esmee Brugts over 2 wereldgoals: 'Schieten zoals Lieke Martens altijd deed’

Matthijs Nijhuis • 14:14, 01-08-2023 / Laatste Update: 00:46, 12-12-2023

Esmee Brugts stal dinsdagochtend de show met 2 identieke doelpunten tegen Vietnam. Van buiten het strafschopgebied poeierde ze de bal tot 2 keer toe keurig in de verre kruising. Daarmee had ze een grote rol in de wedstrijd, waarbij Nederland 90 minuten lang domineerde (0-7) en dus groepswinnaar werd. "Dit is zeker een droom, dit had ik nooit kunnen bedenken", zei Brugts na afloop voor de camera van de NOS.

Lees ook: WK-debutant Wieke Kaptein (17) verbreekt meteen dit record tegen Vietnam

2 keer kroop de 20-jarige Brugts vanaf de linkerkant naar binnen om met haar rechterbeen de verre hoek te zoeken. Én te vinden. "Ik train heel erg op mijn schot, van buiten naar binnen en dan naar de verre hoek, wat Lieke Martens altijd deed. Vandaag kon ik wat vaker hoog op het veld staan. Dat ze erin gingen, is heel erg lekker."

8e finale

Oranje mag nu terugkeren naar Sydney, waar zondag om 4.00 uur de 8e finale van het WK op het programma staat. In die stad in Australië gingen de Oranje Leeuwinnen op trainingskamp vlak voor de start van het WK. "Dat was ons doel vandaag", aldus Brugts. "We wilden heel graag terug naar Sydney." Missie geslaagd.

Brugts is transfervrij nadat ze uit haar contract liep bij PSV. Na het WK wil ze voor een nieuwe, buitenlandse club kiezen.