Ex-international Desiree van Lunteren (29) kiest voor gezin en stopt na dit seizoen
i

Pro Shots / Remko Kool

Ex-international Desiree van Lunteren (29) kiest voor gezin en stopt na dit seizoen

Eimert Pruis • 15:43, 20-04-2022 / Laatste Update: 16:26, 08-01-2024

Desiree van Lunteren (29) kondigt haar afscheid aan als voetbalprof. De voormalig Oranje-international uit Almere sloot afgelopen zomer aan bij PSV nadat ze mama was geworden van zoontje Daan. Ze stopt na dit seizoen en kiest voor haar gezin.

Van Lunteren is bezig aan haar 12e seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Ze kwam 84 keer uit voor de Leeuwinnen, werd in 2017 Europees kampioen en speelde in 2019 met Nederland de WK-finale. Op haar palmares prijken ook 3 landstitels en 4 KNVB-bekers, gewonnen met AZ en Ajax. 

Iets anders

Na 8 jaar Ajax, met tussendoor 1 seizoen in de Duitse Bundesliga voor SC Freiburg, wilde ze wat anders en koos na haar zwangerschap voor PSV. "Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. PSV is een mooie en grote club, die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren", liet Van Lunteren optekenen toen ze in maart 2021 voor 2 seizoenen bij de Eindhovense club tekende. 

Creativiteit en ervaring

Van Lunteren werd gehaald om meer creativiteit in de ploeg te brengen en om met haar jarenlange ervaring van meerwaarde te zijn. Als middenveldster bracht ze dat ook meteen. Toch liep het anders dan gehoopt. In de strijd om de landstitel en een ticket voor de Champions League is PSV voortijdig afgehaakt en maandag ging de bekerfinale verloren. De multi-inzetbare Van Lunteren, die tot nog toe 25 keer voor PSV in actie kwam en momenteel clubtopscorer is, dient haar contract dus niet uit.