'FA denkt aan Sarina Wiegman als opvolger Gareth Southgate bij Engelse mannen'
i

Getty Images

'FA denkt aan Sarina Wiegman als opvolger Gareth Southgate bij Engelse mannen'

Brian Vesseur • 18:43, 17-08-2023 / Laatste Update: 04:24, 12-12-2023

Het zou zomaar kunnen dat supercoach Sarina Wiegman straks voor een primeur zorgt in de voetballerij. Zij wordt genoemd als mogelijke bondscoach van de Engelse voetbalmannen. Zo'n vaart loopt het allemaal nog niet, maar er wordt in Engeland wel over gesproken.

Wiegman is momenteel de bondscoach van de Engelse vrouwen en staat in de finale van het WK. Eerder bereikte ze ook al de finale met Nederland, wat haar de eerste coach maakt die 2 keer de finale haalt met 2 verschillende landen. Haar werk wordt dan ook enorm geroemd.

Opvolger van Southgate?

De FA houdt haar als optie open om ooit Gareth Southgate op te volgen bij het mannenelftal. Maar, zegt de FA ook, geciteerd door BBC: "Wij zien de stap van de vrouwen naar de mannen niet als een stap omhoog." Daarna zegt Mark Bullingham: "Mensen vragen altijd wie de 'beste man' voor de baan is. Wij zeggen liever: 'de beste persoon.' Wiegman kan alles bereiken wat ze wil in haar carrière."

Wiegman wordt ook genoemd als nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten, maar daar wil de Engelse bond niet aan meewerken.