FC Twente-vrouwen (officieus) kampioen van Nederland, Ajax wint in de Kuip
i

ANP

FC Twente-vrouwen (officieus) kampioen van Nederland, Ajax wint in de Kuip

Pim Huberts • 17:51, 14-05-2022 / Laatste Update: 10:27, 12-12-2023

De vrouwen van FC Twente zijn zaterdagmiddag officieus kampioen geworden van de Eredivise: er werd thuis met 3-0 gewonnen van PSV. Ajax, de nummer 2, won in de Kuip met 4-1 van Feyenoord, maar moet volgende week wel heel veel doelpunten maken, wil het nog kampioen worden.

Een historische middag: FC Twente-dames juichen en een recordaantal bezoekers bij de damesklassieker in de Kuip.

FC Twente kampioen! Toch?

Het moet wel heel gek lopen, wil FC Twente geen kampioen worden in de laatste speelronde. Ajax heeft 9 doelpunten goed te maken in de wedstrijd tegen FC Twente. De dames uit Enschede hadden op zaterdag weinig moeite met PSV: 3-0. FC Twente zal voor de 10e keer kampioen worden van Nederland (2x was in de BeNeLeague).

Klassieker in de Kuip

Voor het eerst in de geschiedenis van de Feyenoord-vrouwen, werd er een Eredivie-wedstrijd in de Kuip gespeeld. De Rotterdamse vrouwen trokken direct een record aantal bezoekers (14.618), nog nooit waren er zoveel bezoekers bij een wedstrijd in de Eredivisie voor Vrouwen. Het Feyenoord-publiek mocht overigens weinig juichen, want er werd verloren met 1-4. Ajax moet volgend weekend met 9-0 winnen van FC Twente om nog kampioen te worden, die kans is dus wel heel klein.

Stand Eredivisie Vrouwen

1. FC Twente 57 (+68)

2. Ajax 54 (+49)

3. PSV 42