Feyenoord en Ajax zijn er klaar voor: vrouwelijke Klassieker wordt in De Kuip gespeeld
i

Pro Shots

Feyenoord en Ajax zijn er klaar voor: vrouwelijke Klassieker wordt in De Kuip gespeeld

Eimert Pruis • 17:09, 13-04-2022 / Laatste Update: 21:25, 07-01-2024

De Klassieker in het vrouwenvoetbal tussen Feyenoord en Ajax wordt 14 mei in De Kuip gespeeld. Dat maakt Feyenoord bekend. Zaterdag 14 mei, exact 5 jaar nadat de mannen van Feyenoord landskampioen werden, wordt een historische dag voor de voetbalsters van Feyenoord. Nooit eerder speelde zijn een competitiewedstrijd in het grote stadion.

Onlangs mochten de Feyenoordvrouwen even proeven aan de sfeer van De Kuip. Op 23 maart speelde de ploeg van Danny Mulder tegen Saestum (1-0) in het kader van de 'Hand in Hand actie'. Daarmee werd geld opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen. Romée van de Lavoir werd de eerste vrouwelijke doelpuntenmaker in De Kuip. Ze kan dat kunstje op 14 mei tegen grote rivaal Ajax herhalen.

Nummer 3 tegen nummer 2

De Klassieker is de laatste thuiswedstrijd van de Feyenoordvrouwen. De nummer 3 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft in het debuutseizoen tot nu toe 34 punten verzameld. 8 punten minder dan de nummer 2 Ajax. In oktober vorig jaar stond de 1e Klassieker in het vrouwenvoetbal op het programma. Op Varkenoord walste Feyenoord toen over Ajax heen met 4-1.