Feyenoord wil geen uitfans bij 1e Klassieker voor vrouwen: 'Gaan uit van normaal publiek'

Trevor Wagener • 12:16, 01-10-2021 / Laatste Update: 01:03, 08-01-2024

Bij de allereerste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de eredivisie voor vrouwen van zondag mogen géén uitsupporters aanwezig zijn. Desondanks kan de Rotterdamse club niet uitsluiten dat er Amsterdamse fans naar Rotterdam komen.

Met deze maatregel wordt er 1 lijn getrokken tussen de duels met de mannenteams. Sinds 2009 mogen er geen uitsupporters meer bij de Klassieker aanwezig zijn vanwege eerdere ongeregeldheden. Sinds Feyenoord in de Vrouwen Eredivisie speelt, rees die vraag opnieuw op. Bij vrouwenwedstrijden zijn kaarten 'gewoon' vrij te kopen in de verkoop.

'Normaal publiek'

"Wie de kaarten gaat kopen, kan men niet beïnvloeden", zei een woordvoerder van Feyenoord desgevraagd tegen NU.nl. "Dat is bij jeugdwedstrijden ook zo. Er kan altijd publiek komen dat je niet wil hebben. Ajax zal onze veiligheidsafdeling op de hoogte houden van eventuele problemen."

Zorgen voor ongeregeldheden zijn er dan ook niet. Bij het duel wordt er wel gewoon gecontroleerd. "We zouden niet spelen als het niet zou kunnen", ging de woordvoerder verder. "We gaan er op dit moment vanuit dat er normaal publiek komt. Signalen die de veiligheid in het geding kunnen laten komen, zijn er niet."

Hoe laat is de Klassieker?

De klassieker bij de vrouwen is zondag om 12.15 uur. De ploeg van Arne Slot speelt diezelfde dag uit bij Vitesse. De mannen van Feyenoord trappen om 16.45 uur af. Koploper Ajax ontvangt FC Utrecht en trapt om 14.30 uur af.