Feyenoord wint 1e Klassieker met 4-1: vuurwerk, vol stadion, rode kaart, blunder en meer

Eimert Pruis • 16:08, 03-10-2021 / Laatste Update: 23:19, 05-01-2024

Feyenoord heeft de 1e Klassieker bij de vrouwen gewonnen. In een voor coronamaatstaven uitverkocht stadion op trainingscomplex 1908 in Rotterdam moest Ajax buigen voor de energieke Feyenoordvrouwen. Sterker nog, Feyenoord maakte gehakt van Ajax, dat blij mocht zijn met slechts 4-1.

De wedstrijd had alles: vuurwerk, uitverkocht stadion, gezang, bekende goaltune, een rode kaart, een grote blunder, prachtige doelpunten en 2 gemiste penalty's. Het was genieten voor iedereen bij Feyenoord en ieder die vanaf de bank naar de Klassieker op tv zat te kijken.

Het begon al voor de wedstrijd. Met spandoeken, sfeeracties en veel vuurwerk leidde de aanhang van Feyenoord de Klassieker in.

Historische goal Conijnenberg gevierd met bekende tune

Jada Conijnenberg beloonde de supporters vervolgens met een snelle goal en natuurlijk het 1e doelpunt in de vrouwelijke Klassieker ooit. Ze kreeg de bal plots voor haar voeten bij een corner in de 11e minuut en schoot goed raak.

Een kwartiertje later mochten de supporters weer juichen en meezingen met de goaltune die ook in de Kuip wordt gebruikt. Na een mooie combinatie rondde Maxime Bennink af. De reactie van Ajax mocht er ook wezen. 2 minuten later schoot Nadine Noordam de aansluitingstreffer binnen.

Feyenoord was echter veel beter en Ajax creëerde niets. International Stephanie van der Gragt kreeg ook nog rood en met een man meer profiteerde de thuisploeg optimaal. Eerst blunderde doelman Isa Pothof op een schotje van Cheyenne van den Goorbergh. Daarna schoot Pia Rijsdijk fraai raak. In de slotfase mistte Annouk Boshuizen zelfs tot 2 keer toe een strafschop. Eerst schoot ze zwak in, maar haalde ze opgelucht adem omdat de scheidsrechter nog niet had gefloten. In de herkansing raakte ze keihard de paal.