Finalewedstrijd van Oranje Leeuwinnen in Nations League is in Abe Lenstra-stadion
i

Pro Shots / Toin Damen

Finalewedstrijd van Oranje Leeuwinnen in Nations League is in Abe Lenstra-stadion

Brian Vesseur • 18:07, 08-01-2024 / Laatste Update: 07:16, 15-01-2024

De Oranje Leeuwinnen spelen op 28 februari de finale óf de troostfinale van de Nations League in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Eerst staat de halve finale op het programma tegen Spanje. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Spaanse Cádiz. Het is érg belangrijk dat Nederland de finale haalt.

Als de Oranje Leeuwinnen namelijk de finale halen, krijgen ze ook een ticket voor de Olympische Spelen van 2024. Mocht dat niet lukken, is er nóg een optie om de Spelen te halen. In de andere halve finale staan Frankrijk en Duitsland namelijk tegenover elkaar. Frankrijk is als gastland al geplaatst voor de Olympische Spelen.

Mocht Frankrijk de finale halen, schuift het ticket voor de Spelen door naar de nummer drie. Het is dus van belang dat Nederland - in dat speficieke geval - goed presteert in de troostfinale tegen Duitsland.

Nations League

Nederland eindigde bovenaan in een groep met Engeland, België en Schotland. Nederland en Engeland eindigden met evenveel punten bovenaan. Er moest een knotsgekke slotfase aan te pas komen om te bepalen dat de Oranje Leeuwinnen uiteindelijk op nummer één kwamen. Nederland won in de allerlaatste minuut met 4-0 van België, waardoor het een nét iets beter doelsaldo had dan Engeland.