'Gefrustreerd' Nigeria helemaal klaar met nationale bond: 'Tijd om te betalen'
i

Getty Images

'Gefrustreerd' Nigeria helemaal klaar met nationale bond: 'Tijd om te betalen'

Pim Huberts • 20:32, 08-08-2023 / Laatste Update: 22:46, 11-12-2023

De voetbalsters van Nigeria hebben de hulp ingeroepen van spelersvakbond FIFpro om fatsoenlijk betaald te worden door hun nationale bond. De Nigeriaanse bond heeft nog rekeningen openstaan met onbetaalde premies en onkosten. Nigeria werd maandag uitgeschakeld op het WK door Engeland.

Verschillende speelsters deelden het statement op Instagram. "Tijdens het WK hebben de speelsters besloten om gefocust te blijven op de prestaties en geen verklaringen af te leggen. De Super Falcons vinden echter dat het nu tijd is voor de Nigeriaanse voetbalbond om hun toezeggingen na te komen en de openstaande bedragen te betalen". Volgens de vakbond dateren sommige onbetaalde bedragen van 2021.

Boycot

"Het team is enorm gefrustreerd dat ze de bond voor deze betalingen voor, tijdens en na het toernooi achterna moeten zitten", aldus FIFpro. Nigeria had voor het WK gedreigd om de eerste wedstrijd tegen Canada te boycotten.

Zuid-Afrika

Nigeria is niet het enige voetbalteam dat in aanloop naar het WK problemen had met de eigen bond over betalingen. Zo boycotte de Zuid-Afrikaanse ploeg vanwege een financieel conflict de eigen uitzwaaiwedstrijd voor het toernooi.