🎥 | Goede uitgangspositie FC Twente Vrouwen in voorronde Women's Champions League

Joris Kaper • 22:25, 11-10-2023 / Laatste Update: 12:43, 05-01-2024

De FC Twente Vrouwen hebben woensdag de eerste stap richting het hoofdtoernooi van de Women's Champions League gezet. In Zweden werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen BK Häcken.

Het tweeluik met Häcken is er eentje in de laatste voorronde van de Women's Champions League. Sinds 2021 kent het toernooi een nieuw format met een groepsfase met 16 teams, gevolgd door een knock-outfase. In die nieuwe opzet deed in het hoofdtoernooi nog nooit een Nederlandse club mee.

1e helft

FC Twente begon de wedstrijd goed en kwam dankzij een goal van Taylor Ziemer op een 1-0-voorsprong. De Tukkers kregen daarna kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de 2e goal bleef uit. En dan zul je net zien dat de goal aan de andere kant valt! Op slag van rust maakte BK Häcken gelijk.

2e helft

Direct na rust sloeg de thuisploeg opnieuw toe en dus moesten de Twente Vrouwen iets terug doen. De gelijkmaker viel gelukkig snel na de 2-1: Leonie Vliek schoot vanaf randje buitenspel binnen. In het vervolg golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer, ondanks een grote kans voor Peddemors.

Volgende week wordt de return in Enschede gespeeld in de Grolsch Veste voor een plek in het hoofdtoernooi van de Women's Champions League.