🎥​ | Hakje Russo op EK gaat de wereld over: ‘Ik weet niet wat me bezielde om het zo te proberen’
i

REUTERS

🎥​ | Hakje Russo op EK gaat de wereld over: ‘Ik weet niet wat me bezielde om het zo te proberen’

Eimert Pruis • 12:22, 27-07-2022 / Laatste Update: 21:41, 11-12-2023

Het hele team van Sarina Wiegman maakte indruk in de halve finale van het EK, maar Alessia Russo was dankzij haar treffer de meest besproken vrouw van de avond. Zij hielp Engeland op weergaloze wijze aan het derde doelpunt in de 4-0 zege op Zweden.

Invalster Russo kreeg de bal na 68 minuten spelen aangespeeld in het Zweedse strafschopgebied en kon vrij uithalen. De aanvalster van Manchester United schoot echter recht op keepster Rut Hedvig Lindahl. In de rebound wist ze de bal opnieuw te veroveren om vervolgens met een weergaloze hakbal voor de 3-0 te zorgen.

'Ik moet hier iets aan doen'

"Ik heb de beelden nog niet terug gezien", zei Russo na afloop bij de BBC. "Ik weet alleen nog dat ik een grote kans miste en dat ik dacht 'hier moet ik iets aan doen'. Ik wilde de bal gewoon zo snel mogelijk in het net krijgen. Het was geweldig. Ik weet niet precies wat er gebeurde of wat me bezielde om het zo te proberen."

'Lessi'

"Ze is niet Messi, maar wel Lessi, na wat ze liet zien", zei oud-international Ian Wright bij de BBC. De analist doelt hiermee op de bijnaam van het Engelse team, The Lionesses. "Wat er ook gebeurt in de finale, dit team heeft veel mensen geïnspireerd."

Doelpunt van het jaar?

De Engelse media zijn uiteraard lyrisch en Daily Mail heeft het zelfs over het doelpunt van het jaar en 'een van de mooiste doelpunten die je ooit in een topcompetitie gaat zien'.