Hope Solo, oud-keepster van de VS, krijgt celstraf voor rijden onder invloed met 2 kinderen
i

Getty Images

Hope Solo, oud-keepster van de VS, krijgt celstraf voor rijden onder invloed met 2 kinderen

Sjors Tanis • 16:31, 26-07-2022 / Laatste Update: 02:27, 12-12-2023

De Amerikaanse oud-topvoetbalster Hope Solo heeft een gevangenisstraf van 30 dagen gekregen voor rijden onder invloed. De 40-jarige Solo, die ruim 200 interlands keepte voor 'Team USA', werd dit voorjaar bewusteloos achter het stuur van haar auto aangetroffen op een parkeerplaats.

Haar 2 kleine kinderen lagen achterin de auto te slapen.

Solo wilde geen alcoholtest

Solo zou volgens een getuige zeker een uur met draaiende motor achter het stuur hebben gezeten, niet in staat om weg te rijden. Een gewaarschuwde politieman bespeurde een alcohollucht, maar Solo weigerde een blaastest. Daarop is ze meegenomen en heeft ze bloed moeten afstaan. Daaruit bleek dat ze had gedronken.

Lees ook: Amerikaanse keeperslegende Hope Solo laat zich opnemen in afkickkliniek

Solo kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar en een onvoorwaardelijke straf van 30 dagen. Ze hoeft die volgens Amerikaanse media echter niet uit te zitten, omdat ze zich ook al heeft laten behandelen in een afkickkliniek. Solo moet wel de nodige boetes betalen.

De keepster won met de Amerikaanse voetbalsters het WK van 2015 en 2 keer olympisch goud (2008 en 2012). Solo kwam tijdens en na haar carrière ook regelmatig in opspraak.

In een uitgebreide verklaring op Instagram bedankt de Amerikaanse haar man, vrienden en fans voor de steun. "Ik heb een grote fout gemaakt, met afstand de grootste fout van mijn leven", schrijft Solo. "Ik heb onderschat wat voor destructief onderdeel alcohol van mijn leven was geworden."