Invalkeepster Daphne van Domselaar had geen tijd voor zenuwen: 'Daar stond ik opeens'
i

Getty Images

Invalkeepster Daphne van Domselaar had geen tijd voor zenuwen: 'Daar stond ik opeens'

Eimert Pruis • 14:26, 10-07-2022 / Laatste Update: 02:56, 12-12-2023

De UEFA koos Vivianne Miedema tot vrouw van de wedstrijd bij Nederland-Zweden (1-1), maar eigenlijk verdiende Daphne van Domselaar die. De 22-jarige doelvrouw van FC Twente moest na 20 minuten invallen voor Sari van Veenendaal. De 1e keepster ging er in tranen vanaf, maar sprak de 22-jarige Van Domselaar nog wel even bemoedigende toe. "Ik moest gewoon mijn ding doen en niet zenuwachtig zijn, maar eigenlijk had ik geen tijd om überhaupt zenuwachtig te zijn."

Nee, Van Domselaar stond er direct en groeide uit tot een uitblinkster met knappe reddingen en altijd stond ze op de goede plaats. "Voor mij persoonlijk heb ik mezelf kunnen laten zien. Een goede wedstrijd. Het is natuurlijk wel raar, zo invallen. Je moet er altijd klaar voor staan als 2e keepster, maar je verwacht het niet. En daar stond ik opeens", zegt ze tegen de NOS.

'Het knopje ging om'

De in Beverwijk geboren Van Domselaar keepte pas haar 2e interland. "Het knopje ging om en voor mijn gevoel zat ik snel in het spel. Ik liet het op mij afkomen. Het ging allemaal zo snel. Ik ben tevreden. Ik denk ook dat 1-1 een goede uitslag is geweest."