Jill Roord vindt Oranje-bondscoach Mark Parsons lang van stof: 'Besprekingen duren gevoelsmatig 3 uur'
i

Getty Images

Jill Roord vindt Oranje-bondscoach Mark Parsons lang van stof: 'Besprekingen duren gevoelsmatig 3 uur'

Marcel Roes • 15:05, 13-07-2022 / Laatste Update: 03:10, 12-12-2023

De Oranje Leeuwinnen worden tegenwoordig geleid door de Brit Mark Parsons, terwijl oud-bondscoach Sarina Wiegman juist vertrok naar Engeland. Wat zijn de verschillen qua persoonlijkheid en gedrag tussen Parsons en Wiegman? Jill Roord legt het uit!

Ze vindt dat Parsons (35) best lang van stof is. De Volkskrant vraagt de middenvelder van VfL Wolfsburg of de besprekingen dan gelijk 3 uur duren.

"Gevoelsmatig wel ja", zegt Roord. "De 1e keer dat hij er was hebben we dat meteen aangegeven: dit duurt te lang. Nu zijn ze korter, maar soms denk ik: was hier een bespreking voor nodig en zo lang?"

LEES OOK: de tv-gids voor Nederland tegen Portugal op het EK 2022

Wat is dit?

Bovendien gaan de besprekingen niet alleen over voetbal: "Maar ook over andere dingen die hij belangrijk vindt: normen en waarden, de sfeer in het team. Hij stelt ook veel vragen. Als ik zeg dat ik me niet fijn voel, dan vraagt hij: waarom voel je je niet fijn?"

"Hij gaat graag de diepte in en dan haakt bij ons 50 procent wel af. Ik ook. Ik vind het interessant, maar ik moet ook weleens lachen: wat is dit voor vraag?"

Lange bal

Ook zit er wat spanning tussen hoe Parsons wil dat de voetbalsters spelen, en hoe de Leeuwinnen er zelf over denken. "De manier van verdedigen, het druk zetten, dat vinden wij allemaal wel goed, dat hebben wij ook graag. Wij zijn wel meer van het opbouwen en positiespel spelen, hij wil sneller lang, de diepte in."

"Dat hebben wij liever niet, maar aan de andere kant: we hebben daar wel weer de kwaliteiten voor, met snelle mensen voorin. Uiteindelijk staan wij op het veld. Als wij denken dat we nu moeten opbouwen, dan bouwen we op, zo is het ook wel weer."