Leeuwinnen boeken makkelijke oefenzege, wel huiswerk voor bondscoach Mark Parsons

Bart van der Wijst • 22:40, 12-04-2022 / Laatste Update: 10:40, 12-12-2023

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in Den Haag een simpele oefenzege geboekt op Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Mark Parsons won met 5-1. Toch keert de bondscoach met huiswerk terug naar Engeland, want achterin ging er het een en ander mis.

Jackie Groenen opende met haar zoveelste mooie goal voor de Leeuwinnen de score. De speelster van Manchester United knalde van grote afstand raak.

Kopzorgen

De 1-1 viel niet veel later. Thembi Kgatlana ontsnapte, niet voor de laatste keer, aan het centrale duo van Nederland en verschalkte Sari van Veenendaal. De pijlsnelle Kgatlana was grote delen van de wedstrijd ongrijpbaar voor Aniek Nouwen en Dominique Janssen. Dat leidde overigens niet tot meer tegentreffers, een veel te slappe penalty werd gestopt door Van Veenendaal.

Eerste interlandgoals

Voor rust repareerde Oranje overigens de schade nog wel. Lineth Beerensteyn en Vivianne Miedema (haar 92e interlandgoal in 108 wedstrijden) scoorden. Na rust wisselde Parsons een hoop. Damaris Egurrola, de Leeuwin met Nederlands-, Spaans- en Amerikaans bloed, kwam binnen de lijnen voor haar 2e interland. Zij maakte de 4-1 en 5-1.