Leonne Stentler ziet zwakte bij Spanje: 'Kan niet dat de sfeer daar goed is'
i

ANP

Leonne Stentler ziet zwakte bij Spanje: 'Kan niet dat de sfeer daar goed is'

Marcel Roes • 22:06, 10-08-2023 / Laatste Update: 19:16, 08-01-2024

Wie o wie zien we terug in de halve finale van het WK voetbal voor vrouwen 2023: Nederland of Spanje? Check hier onze tv-gids voor de clash tussen de Oranje Leeuwinnen en de Spaanse vrouwen!

Leonne Stentler, analist bij de NOS rondom het WK voor vrouwen, beseft dat het een zware kluif wordt voor Oranje. Maar er is hoop: in het laatste jaar is er veel gebeurd rondom het Spaanse team. Er was knallende ruzie zelfs.

Opstand

In september 2022 eisten 15 internationals dat bondscoach Jorge Vilda zou ophoepelen. Lang verhaal kort: Vilda bleef en die 15 waren niet meer welkom. 11 van hen zeiden sorry en een deel daarvan werd toch weer opgeroepen.

Slechte sfeer

Volgens Stentler is de kans groot, dat die slechte sfeer weer omhoog komt borrelen als het even tegenzit. "Spanje heeft de diepste selectie die er is", zegt ze tegen de NOS."

"Maar om op de toppen van je kunnen te presteren, moet alles kloppen. Dit toernooi gaan ze een keer echt getest worden en dan zal naar boven komen dat het nog altijd niet lekker zit in die selectie. Het kán niet dat de sfeer daar goed is."

Lees ook: Woeste Damaris Egurrola legt wangedrag bij Spaanse ploeg uit: ‘Woede zit nog steeds in mij’