Lieke Martens mag zich gaan opmaken voor El Clásico in kwartfinale Champions League
i

Getty Images

Lieke Martens mag zich gaan opmaken voor El Clásico in kwartfinale Champions League

Eimert Pruis • 14:33, 20-12-2021 / Laatste Update: 07:29, 12-12-2023

Lieke Martens heeft al regelmatig gescoord tegen Real Madrid en mag het in de Champions League weer gaan proberen. Haar FC Barcelona werd bij de loting in Nyon gekoppeld aan Real Madrid. El Clásico in de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen dus.

Het Arsenal van Vivianne Miedema neemt het op tegen het Wolfsburg van Jill Roord, Shanice van de Sanden, Joëlle Smits en Lynn Wilms. In de kwartfinales van de Champions League doen nog meer Nederlandse voetbalsters mee. Daniëlle van de Donk speelt bijvoorbeeld bij Olympique Lyon en treft in de kwartfinale Juventus.

Bayern-PSG

De 4e kwartfinale zou een absoluut topaffiche zijn bij de mannen: Bayern München tegen Paris Saint-Germain. Bij Bayern speelt de Nederlandse international Lineth Beerensteyn. De vrouwen van PSG kwamen vooral in het nieuws door een bizarre mishandelingszaak.

De heenwedstrijden van de kwartfinales zijn op 22 en 23 maart de returns vinden plaats op 30 en 31 maart. De halve finales zijn op 23/24 april en 30 april/1 mei. Wanneer de finale in het stadion van Juventus zal zijn, is nog niet bekend.

Martens versus Miedema?

De loting voor de halve finales is ook al geweest. Mocht Martens verder komen dan treft zij met Barcelona of het Arsenal van Miedema of het Nederlands getinte Wolfsburg. De winnaar van Juve-Lyon speelt tegen de winnaar van Bayern-PSG.