Lineth Beerensteyn verlaat trainingskamp Oranje Leeuwinnen vanwege privéomstandigheden
i

Pro Shots

Lineth Beerensteyn verlaat trainingskamp Oranje Leeuwinnen vanwege privéomstandigheden

Joris Kaper • 14:23, 06-10-2022 / Laatste Update: 23:01, 11-12-2023

Lineth Beerensteyn heeft het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen vroegtijdig verlaten. De 85-voudig international is vanwege privéomstandigheden naar huis vertrokken. Dat meldt de KNVB. Beerensteyn mist daardoor de oefeninterland in Den Haag tegen Noorwegen, komende dinsdag.

Bondscoach Andries Jonker roept voorlopig geen vervanger op voor de 25-jarige Beerensteyn. De aanvalster van Juventus trainde de afgelopen dagen wel gewoon mee met de Leeuwinnen in Zeist.

Oefenwedstrijden

De Leeuwinnen zouden deze interlandperiode eigenlijk 2 wedstrijden spelen, maar de voor donderdag geplande oefeninterland tegen Zambia werd geschrapt omdat de Zambiaanse ploeg door visumproblemen niet naar Nederland kon reizen.

Naast Beerensteyn ontbreken dinsdag ook vaste krachten Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en Dominique Janssen in de selectie. Zij hebben rust gekregen van bondscoach Jonker en zijn niet opgeroepen. Vivianne Miedema haakte begin deze week al af vanwege ziekte. Wel riep Jonker Katja Snoeijs van Everton op als vervanger.