Luis Rubiales onthult in interview: 'Ik stop als voorzitter van de Spaanse bond'

Bart van der Wijst • 00:24, 11-09-2023 / Laatste Update: 10:06, 12-12-2023

Luis Rubiales gaat stoppen als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Dat maakte hij zondagavond bekend in een exclusief interview met Piers Morgan. Rubiales lag onder het vergrootglas na een kus aan speelster Jennifer Hermoso na de gewonnen WK-finale een week of 3 geleden.

Sinds die kus was Rubiales dagelijks in het nieuws. Alles en iedereen eiste dat hij opstapte, zelf bleef hij strijdvaardig. Tot nu dus.

Interview

"Ja, ik ga ermee stoppen. Ik ga ermee stoppen omdat ik mijn werk niet meer kan blijven doen. Ik heb gesproken met mijn vader, met mijn dochters, met wat goede vrienden", begon Rubiales zijn verhaal.

"Ze weten dat het niet om mij gaat, en hebben me verteld dat ik verder moet met mijn leven. Het gaat niet alleen om mij, deze zaak moet geen invloed krijgen op mensen om mij heen. Op dit moment was dit het meest verstandige om te doen."

Onderzoek

Rubiales werd na de zoen geschorst door de FIFA, maar kreeg steun van de Spaanse bond. De speelsters van Spanje kwamen daarna in staking en Rubiales kwam steeds meer onder druk te staan. Zo is hij ook aangeklaagd door het Spaanse OM voor aanranding.