Mogelijk bizar einde KNVB Beker Vrouwen: finale tegen eigen jeugdteam?
i

Pro Shots

Mogelijk bizar einde KNVB Beker Vrouwen: finale tegen eigen jeugdteam?

Noah Hoogenboezem • 14:11, 14-04-2023 / Laatste Update: 08:55, 12-12-2023

Dit weekend spelen de vrouwen de halve finales van de KNVB Beker en er komt mogelijk een hele bizarre finale. Zowel PSV als Jong PSV zit namelijk nog in het toernooi en kunnen elkaar dus tegenkomen in de bekerfinale!

Jong PSV is de sensatie van het toernooi en won in de kwartfinales van VV Alkmaar, dat in de Eredivisie speelt. Zondag speelt Jong PSV de halve finale thuis tegen FC Twente. Een dag eerder speelt het 1e van PSV uit bij ADO Den Haag. De kans dat beide ploegen de finale halen is klein, want FC Twente is de koploper in Eredivisie en won 16 van de 17 competitiewedstrijden. Het zou dus een enorme stunt zijn als Jong PSV van Twente wint.

Jong Ajax

Vroeger deden bij de mannen ook de jeugdteams mee aan de KNVB Beker en in 2002 was er bijna een finale tussen Ajax en Jong Ajax. Jong Ajax, met Maarten Stekelenburg en Nigel de Jong, haalde de halve finale door onder meer FC Twente uit te schakelen en verloor in de halve finales pas na penalty's van FC Utrecht!

Real Madrid

In Spanje gebeurde dit ooit wel. Real Madrid speelde in 1980 in de finale van de Copa del Rey tegen Castilla CF. Castilla CF, dat tegenwoordig Real Madrid Castilla heet, is het 2e elftal van de club uit Madrid. Het 1e team van Real Madrid won de finale met 6-1.