Nederlanders missen WK-kwartfinale door 'waardeloze' kaartverkoop: 'Moet beter'

Trevor Wagener • 10:31, 10-08-2023 / Laatste Update: 03:24, 12-12-2023

Wat een gezeik: door onduidelijkheid over de kaartverkoop voor de kwartfinale tussen de Oranje Leeuwinnen en Spanje missen verschillende Nederlandse supporters vrijdag (03.00 uur Nederlandse tijd) de wedstrijd.

Eerder deze week waren er via de boekingssite van de FIFA geen kaartjes meer beschikbaar. Inmiddels zijn er weer tickets vrijgegeven en hebben een paar honderd Nederlandse fans op het laatste moment nog een ticket kunnen kopen.

Slecht geregeld

Andere Nederlandse fans Down Under laten echter weten dat het te laat is om hun reis naar de Nieuw-Zeelandse hoofdstad nog te plannen en spreken van een waardeloos systeem. Eerder deze verwachtte de KNVB nog zo'n 380 fans. Inmiddels worden er 818 Oranjesupporters verwacht. Vrouwenvoetbal-directeur Jan Dirk van der Zee is niet blij met de manier waarop de FIFA de kaartverkoop aanpakt.

"Het proces zou echt beter kunnen", zo drukte hij zich nog kalmpjes uit. Tientallen Nederlandse fans probeerden eerder deze week via sociale media nog aan kaartjes voor de kwartfinale te komen. Tevergeefs... dat lukte niet. Tot ergernis van eenieder in Nederland én men bij de KNVB.

Een FIFA-vertegenwoordiger liet weten dat de voetbalbond zo'n 1190 wedstrijdkaartjes heeft gekregen voor de quarter in Wellington. Dat is misschien 1 (familie)vak vol: het stadion heeft immers een capaciteit voor 34.500 supporters. Een deel van de 1190 tickets bleek ook bestemd voor familieleden en/of sponsoren.

Aantal verkochte kaarten WK-kwartfinale Spanje - Leeuwinnen

De KNVB gaf aan dat het onmogelijk voor hen was om de overgebleven kaarten zélf in de vrije verkoop te gooien, aangezien de verantwoordelijkheid voor de kaartverkoop bij de FIFA ligt. Er zijn inmiddels 30.780 kaarten (!) voor de wedstrijd verkocht.