Oefenwedstrijd Oranje Leeuwinnen verplaatst vanwege stenen en glas op veld
i

Getty Images

Oefenwedstrijd Oranje Leeuwinnen verplaatst vanwege stenen en glas op veld

Eimert Pruis • 16:12, 29-06-2023 / Laatste Update: 03:57, 12-12-2023

Opmerkelijke beelden uit Escharen, waar de Oranje Leeuwinnen donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het Nederlands vrouwenelftal onder 19 zouden spelen. Het terrein van ESC '20 bleek onbespeelbaar vanwege glas en steentjes op het veld.

De speelsters van beide elftallen betraden het veld en zagen dat het bezaaid lag met steentjes en stukjes glas, waardoor een wedstrijd spelen onverantwoord werd geacht. Het oefenduel wordt daarom verplaatst naar Horst, waar de Leeuwinnen deze week al in een hotel zaten en trainden. Dat duel zal om 15.00 uur beginnen.

Jonker stuurt Leeuwinnen op speurtocht

Bondscoach Andries Jonker zag de bui al hangen. Hij vond glas en steentjes op het veld en instrueerden zijn speelsters om 45 minuten voorafgaand aan het duel om een rondje over het veld te maken. Daar troffen de Leeuwinnen zoveel glas en stenen aan dat spelen te risicovol zou zijn.

Vrijwilligers verwijderden te weinig stenen en glas

ESC '20 meldt dat onlangs bij een renovatie glas en stenen zijn losgekomen. Vrijwilligers hadden er alles aan gedaan om dat te verwijderen, maar onvoldoende zo bleek donderdag.