Ook keepster Lize Kop tekent een contract in Engeland
i

Pro Shots

Ook keepster Lize Kop tekent een contract in Engeland

Eimert Pruis • 15:03, 16-08-2023 / Laatste Update: 08:45, 12-12-2023

Keepster Lize Kop gaat net als Daphne van Domselaar, de nummer 1 van de Oranje Leeuwinnen, in de Engelse competitie voetballen. De 25-jarige Kop ondertekende een contract voor 3 jaar bij Leicester City. De 7-voudig international van Oranje speelde sinds 2017 in de hoofdmacht van Ajax, maar besloot vorige maand haar contract niet te verlengen.

Kop zei toe te zijn aan "nieuwe prikkels". Die heeft de reservekeepster van Oranje gevonden in Engeland. "Ik heb mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel was goed", zegt Kop over haar keuze voor Leicester City, dat afgelopen seizoen op de 10e plaats eindigde in de Women's Super League. De hoogste Engelse vrouwencompetitie bestaat uit 12 clubs.

Van Domselaar bij Aston Villa

Kop behoorde tot de WK-selectie van bondscoach Andries Jonker. De voetbalsters werden vorige week in de kwartfinales na verlenging uitgeschakeld door Spanje (1-2). Van Domselaar, sinds vorig jaar de vaste keepster van Oranje, ondertekende al voor het WK een contract bij de Engelse club Aston Villa. De 23-jarige Van Domselaar speelde in de Nederlandse competitie voor FC Twente.