Oranje Leeuwin Stefanie van der Gragt stopt (na het WK): 'Was een fantastische reis'
i

ANP

Oranje Leeuwin Stefanie van der Gragt stopt (na het WK): 'Was een fantastische reis'

Eimert Pruis • 18:24, 18-04-2023 / Laatste Update: 02:02, 12-12-2023

Stefanie van der Gragt gaat stoppen met voetballen. De Oranje Leeuwin wil het WK komende zomer nog meemaken en hangt dan haar kicksen aan de wilgen. De verdedigster van Oranje en Internazionale wil tijd gaan vrijmaken voor nieuwe uitdagingen. "Het was een fantastische reis."

De 101-voudig international maakte haar debuut voor Oranje op 8 maart 2013 in de wedstrijd Nederland – Zwitserland, die eindigde in een gelijkspel. Ze was een vaste waarde in het elftal dat in 2017 Europees Kampioen in eigen land werd en in 2019 2e van de wereld tijdens het WK in Frankrijk. Bij de wedstrijd Nederland – Duitsland op 7 april van dit jaar speelde Van der Gragt haar 100e interland. Ze kwam tot nu toe tot 12 doelpunten voor Oranje.

'Ik heb alles meegemaakt'

Van der Gragt is trots op haar loopbaan: "Na de zomer kan ik terugkijken op een geslaagde carrière waarin ik alles heb meegemaakt wat ik mee wilde maken als profvoetballer. Een fantastische reis! Ik zal alles geven om het seizoen bij Inter goed af te sluiten, maar ook om met de Oranje Leeuwinnen een topprestatie te leveren. Na het WK is het tijd voor nieuwe uitdagingen."

De bondscoach wist het al

Bondscoach Andries Jonker wist het al een tijdje. "Stefanie heeft ons een tijdje geleden al deelgenoot gemaakt van haar plannen. Deze aankondiging komt daarom niet als een verrassing. Iets meer dan een week geleden, rondom de mijlpaal van haar 100e interland, heb ik haar geprezen om haar onverzettelijkheid. Dit heeft haar gedurende haar hele loopbaan getypeerd. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat ze tot de allerlaatste minuut van haar actieve carrière alles zal geven voor haar team."