🎥 | Oranje Leeuwinnen beleven pijnlijke avond: in nieuwe formatie thuis onderuit tegen Noorwegen

Sjors Tanis • 23:51, 11-10-2022 / Laatste Update: 05:35, 08-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben in Den Haag niet kunnen winnen van Noorwegen. Sterker nog: Nederland (6e op de FIFA-wereldranglijst) verloor pijnlijk met 0-2 van de Noren (nummer 13 van de wereld).

In de 63e minuut viel de 1e goal via Sophie Roman Haug. Een eigen doelpunt van Sherida Spitse na 73 minuten maakte het extra zuur. Check de goals hierboven!

3e wedstrijd onder nieuwe bondscoach

Het was de 3e wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen onder bondscoach Andries Jonker. Het team plaatste zich voor het WK. Tegen Noorwegen koos Jonker voor een 5-3-2-formatie.

Nederland had in de 1e helft zo'n 70 procent balbezit, maar scoren lukte niet. Ook de Noren niet trouwens. Tot de 2e helft. De Leeuwinnen stonden bij een vrije trap even niet op te letten, waardoor Haug na ruim een uur de 0-1 kon maken. De sfeer in Den Haag was helemaal verpest toen Spitse een eigen goal maakte.