Overtuigende Oranje Leeuwinnen rekenen voor rust af met Costa Rica
i

Getty Images

Overtuigende Oranje Leeuwinnen rekenen voor rust af met Costa Rica

Trevor Wagener • 22:57, 11-11-2022 / Laatste Update: 18:30, 07-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond in de Utrechtste Galgenwaard gedaan wat zij voor eigen publiek 'moesten' doen. Costa Rica werd in een vriendschappelijk duel verslagen: 4-0.

De speelsters van bondscoach Andries Jonker voetbalden de eindstand in een 5-3-2-systeem nog voor de pauze op het scorebord. Na een kwartier opende Daniëlle van de Donk de score. De gelegenheidsaanvoerdster - good old Sherida Spitse viel in - was niet de grootste speelster van het veld, maar slaagde erin knap raak te koppen uit een corner.

Doelpuntenregen in slot 1e helft

Nadien zocht Oranje naar de verdubbelaar en die viel slechts enkele minuten voor rust: Dominique Janssen reageerde attent bij de paal voor 2-0, waarna spits Fenna Kalma meteen daarna de 3-0 enigszins gelukkig op haar naam kreeg toen Costa Rica er niet in slaagde om de bal uit te verdedigen. Nog voordat arbiter Kirsty Dowle voor de pauze floot, bediende Kerstin Casparij collega-wingback Esmee Brugts voor 4-0.

Na rust bleven doelpuntenmaaksters Van de Donk en Brugts - net als Jackie Groenen voor Spitse - achter in de kleedkamer voor Jill Bayings en Lynn Wilms. Gescoord werd er niet meer en doelvrouw Lize Kop, die Daphne van Domselaar tussen de palen verving, kon een clean sheet bijschrijven.